Jag skall skaffa en ryggspruta så det blir lättare att lägga på bensalkonklorid med flatstråle

Här har jag sprungit fram samt tillbaka med en vattenkanna. Förmodligen har det sett en smula smålöjligt medan jag på en stege försökt att vattna väggen alternativt försökt få taket att växa.
Mera vanligt önskar jag medan jag vattnat våra buskar, om än ej helt OK.

Men numera vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump alternativt om priset är vettigt en eldriven – men var hittar man bra ryggsprutor att beställa på nätet?

Alla bensinmack, varuhus äger drällvis utav elektriska högtryckstvättar som numera verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi äger en liten sommarstuga, nästan blott en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år beslutat att det ska vara “sladdlöst”.

Jag har tre, alternativt egentligen bara ett par favoritprodukter som jag använder ganska flitigt – eller i lillstugan, endast en om jag ska vara noga.
När vi köpte sommarhuset så var det mesta inte speciellt bra skött, förmodligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att sköta husen och tomten.

Det var mycket grönt, men inte alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor och tak samt även en hel del buskar var gröna där de inte borde vara det.

Hemma så sköter jag villans hustak med och norrvägg med Fulstopp – som tar bort husets mossa och alger(om det blivit något en smula). Medan ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig de sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort och lätt.

Därför skriver jag att det endast egentligen finns en favorit i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- reklam där de fuskar när dom visar hurdan effektivt något finns.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej har några fiskar längre), jorden som är våt samt på samma fason som en del av gångplattorna ligger i bestående skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker opp mikroväxt av något art håller jag fräscht med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan ingenting för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ner åt blott 32 ggr. 1 liter blir 32 liter – det räcker i åratal.